Het Werkvlakpalet

Sneltoets

Werkvlakken

Venster > paletten

Ctrl+Shift+K (Windows)

Cmd+Shift+K (Mac)

Het Werkvlakpalet bevat een lijst met werkvlakken die bewaard zijn tijdens het werken aan de tekening; het actieve ontwerplaagvlak wordt altijd zo in de lijst opgenomen. Werkvlakken die je in een bepaalde positie hebt gekanteld of geroteerd, kan je bewaren voor verder gebruik. Reeds bewaarde werkvlakken kan je bewerken, dupliceren, verwijderen, activeren of selecteren. Combineer deze functies met de opties in de Weergavebalk, de werkvlakcommando’s in het menu Bewerk en de gereedschappen Bepaal werkvlak en Oppervlak uitlijnen op werkvlak. Zo kan je optimaal gebruik maken van de werkvlakken bij het plaatsen en uitlijnen van objecten in de 3D-ruimte.

Om de werkvlakken in het Werkvlakpalet te beheren:

Selecteer het commando.

Het Werkvlakpalet wordt geopend.

Klik op Paletmenu in de titelbalk van het palet.

Of: klik rechts op het palet om een contextmenu te openen. Hierin vind je dezelfde commando’s als in het paletmenu.

Menu / Commando

Omschrijving

Nieuw

Opent een dialoogvenster om het huidig actieve werkvlak te bewaren

Bewerk

Opent een dialoogvenster om het geselecteerde werkvlak te bewerken

Dupliceer

Dupliceert alle geselecteerde werkvlakken in de lijst

Verwijder

Verwijdert alle geselecteerde werkvlakken in de lijst

Activeer

Activeert de geselecteerde werkvlakken in de lijst. Of: dubbelklik op een item in de lijst om het te activeren.

Selecteer

Activeert het geselecteerde werkvlak in de lijst en selecteert het in de tekenzone. De handvaten worden weergegeven zodat u de positie van het vlak kunt bewerken.

Selecteer het gewenste commando.

Werkvlak methodes

Werkvlakcommando’s